Soluția Londrei pentru a combate imigrația. „Premierul vrea ca sistemul să sprijine persoanele care muncesc din greu și fac lucrurile corect”

Soluția Londrei pentru a combate imigrația. Premierul vrea ca sistemul să sprijine persoanele care muncesc din greu și fac lucrurile corect
Publicat: 24/03/2013, 13:13
Actualizat: 04/02/2019, 10:35

Guvernul britanic intenționează să introducă noi legi în privința imigrației, limitând accesul la locuințe sociale, introducând plata la medicul generalist și a unor „permise de rezidență biometrice” pentru români și bulgari, care să includă amprentele și imaginea facială, relatează presa britanică.

Premierul britanic David Cameron intenționează să introducă noi legi în privința imigrației, în pofida opoziției puternice așteptate din partea laburiștilor. Măsurile au ca scop limitarea accesului românilor și bulgarilor în Marea Britanie începând cu ianuarie 2014.

„Premierul vrea ca sistemul privind imigrația să sprijine persoanele care muncesc din greu și fac lucrurile corect. El este hotărât să pună capăt situației în care persoanele pot veni în Marea Britanie și pot obține beneficii și servicii publice fără să aducă nimic în schimb”, a declarat o sursă citată de Daily Mail, în ediția electronică.

„El se opune culturii «ceva pentru nimic» a unor persoane care vin aici din străinătate și sar rândul la locuințe sociale în defavoarea unor familii locale care trăiesc în zonă de ani de zile și plătesc taxe”, a adăugat el. „Vrem să eliminăm orice așteptare din partea noilor imigranți că ar primi o casă la sosire”, a continuat sursa citată.

La începutul lui martie, Nick Clegg a prezidat o Comisie guvernamentală pentru Afaceri Interne pentru a analiza planurile de descurajare a imigrației dinspre UE spre Marea Britanie prin tăierea beneficiilor fără încălcarea legilor privind discriminarea.

În același timp, Ministerul de Interne a analizat modalitățile prin care să se interzică imigranților din România și Bulgaria folosirea sistemului public de sănătate dacă vin în Marea Britanie fără să aibă un loc de muncă. Persoanele care au locuit în Marea Britanie cel puțin un an pot primi tratament gratuit în spitale, iar cele care locuiesc de mai puțin de un an trebuie să plătească. Cu toate acestea, pacienții străini pot avea acces gratuit la serviciile medicilor generaliști.

Guvernul analizează posibilitatea ca sistemul aplicat de spitale să fie extins la medicii generaliști. Medicii au sugerat ca ministerul să introducă un sistem în care pacienții care nu pot furniza dovada de rezidență să plătească pentru tratament. Totuși, British Medical Association i-a sfătuit pe membrii săi să nu facă verificări în privința rezidenței deoarece „nu este obligația lor să facă acest lucru”, iar aceasta i-ar putea expune acuzațiilor de discriminare.

Noile legi intenționează să oblige primăriile să introducă un „test de rezidență” înainte de a le permite familiilor să se înscrie pe lista pentru locuințe sociale. Acestea vor trebui să aștepte cel puțin doi ani și cel mult cinci ani pentru a se înscrie pe listă, în funcție de disponibilitatea locuințelor. În prezent, autoritățile locale sunt libere să impună astfel de restricții, dar multe nu o fac.

Coaliția de guvernământ analizează, de asemenea, posibilitatea de a le cere cetățenilor români și bulgari „permise de rezidență biometrice” care să arate dacă sunt îndreptățiți să folosească serviciile publice, potrivit Daily Telegraph, în ediția online. Cardurile ar urma să stocheze date, inclusiv amprente și imaginea facială. Pentru a primi un card, imigranții vor trebui fie să meargă fie la un birou al UK Border Agency, fie la un oficiu poștal, unde să le fie luate amprentele, să li se facă o fotografie și să le fie înregistrată semnătura electronică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă regulile ITP. Vehiculele trebuie inspectate în fiecare an
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Cum se vor întoarce acasă astronauții Starliner? NASA a anunțat planul!